Александар Ђурђевић

Скупштина града Бијељина урадила много позитивних ствари: Бавимо се свакодневним проблемима грађана

  • Извор: АТВ
  • 30.01.2024. 09:33

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић рекао је у нашем АТВ јутру да су три године колико траје овај сазив биле доста тешке али додаје да је иза њих много реализованих пројеката и добрих прича.

Ђурђевић каже да је рад Скупштине града јаван те да је на 35 сједница, колико их је одржано, усвојено доста тога.

"Све сједнице су редовно одржаване, заказиване одмах по пристизању материјала. Често се могу чути приче којима се правда нерад и неуспјеси да ми нешто кочимо. Наш рад је формалан, зна се ко је упутио тачке, да ли су оне усвојене или не. Занимљиво је да градоначелник Бијељине Љубиша Петровић највише кука да је опструисан од стране Скупштине а усвојено је 93 одсто његових приједлога. Ми се бавимо свакодневним проблемима грађана. Скупштина града се кроз рад издигла изнад подјела и доносила одлуке у корист грађана“, рекао је Ђурђевић.

Он је нагласио да су добре ствари уведене у више области свакодневног функционисања грађана Бијељине. 

"Подршка најмлађима, за новорођену дјецу - свака беба добија подршку од стране града а то је увела Скупштина града, подршка за дјецу у приватним вртићима субвенцијама“, каже Ђурђевић.

На иницијативу Скупштине града уведена разна издвајања за пољопривреднике.

"На почетку мандата буџет за подстицаје пољопривредне производње био је 1,1 милион КМ а кроз ове три године дошли смо до 2,6 милиона КМ у буџету за 2024. годину. Кроз Пројекат руралног развоја Семберије уложена су три милиона КМ у семберска села. Оно што је вриједно рећи јесте да су Савјети мјесних заједница бирали шта да се ради, они најбоље знају шта су проблеми“, каже Ђурђевић за АТВ јутро. 

Ђурђевић додаје и да се улаже и у спорт.

"Имамо успјешне спортске клубове и спортисте, затекли смо милион КМ за подршку спортским клубовима а сада он износи 1,6 милиона КМ. Сва та повећања су ишла преко амандмана од стране Скупштине града“, рекао је Ђурђевић.

Како каже, посебно је поносан на пројекат самозапошљавања.

"То је пројекат који сам покренуо још као опозициони одборник али тада није било слуха за то зато. Сада је тај пројекат реализован и ми смо помогли 85 младих до 35 година, подржали смо их и омогућили им да се самозапосле“, рекао је Ђурђевић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)