Mirko Zemunović

Smijenjen predsjednik Skupštine opštine Derventa

  • Izvor: SRNA
  • 20.09.2023. 19:45

Skupština grada Derventa danas je opozvala Mirka Zemunovića sa funkcije predsjednika lokalnog parlamenta.

Prijedlog za opoziv podnijelo je 15 odbornika iz redova SNSD-a, SP-a, Ujedinjene Srpske, SPS-a, HDZ-a BiH i NDP-a.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Slavko Tomaš rekao je da je jedna trećina odbornika podnijela zahtjev za opoziv Zemunovića, jer je, kako je naveo, kršio odredbe zakona o statusu funkcionera lokalne samouprave, o lokalnoj samoupravi, odredbe Statuta grada, Poslovnika i Еtičkog kodeksa.

Šef Kluba odbornika SP-a Slaven Gojković rekao je da je Zemunović kao predsjedavajući u više navrata prekršio poslovnik i dozvoljavao odbornicima opozicije da se javljaju kada to nije dozvoljeno, da se udalje od teme, dok je određene odbornike iz vlasti sprečavao da govore.

Zemunović je rekao da predlagači njegovog opoziva nisu imali nikakve dokaze i da je ranije na sjednici Kmisije za izbor i imenovanje sve demantovao.

"Svoja prava ću potražiti na sudu", rekao je Zemunović novinarima.

Šef Kluba odbornika SDS-a Branko Katanić rekao je da je u prethodnom periodu već postojao sudski epilog i da je pravo većine da pokrene postupak smjene predsjednika Skupštine grada.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.