Мирко Земуновић

Смијењен предсједник Скупштине општине Дервента

  • Извор: СРНА
  • 20.09.2023. 19:45

Скупштина града Дервента данас је опозвала Мирка Земуновића са функције предсједника локалног парламента.

Приједлог за опозив поднијело је 15 одборника из редова СНСД-а, СП-а, Уједињене Српске, СПС-а, ХДЗ-а БиХ и НДП-а.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Славко Томаш рекао је да је једна трећина одборника поднијела захтјев за опозив Земуновића, јер је, како је навео, кршио одредбе закона о статусу функционера локалне самоуправе, о локалној самоуправи, одредбе Статута града, Пословника и Етичког кодекса.

Шеф Клуба одборника СП-а Славен Гојковић рекао је да је Земуновић као предсједавајући у више наврата прекршио пословник и дозвољавао одборницима опозиције да се јављају када то није дозвољено, да се удаље од теме, док је одређене одборнике из власти спречавао да говоре.

Земуновић је рекао да предлагачи његовог опозива нису имали никакве доказе и да је раније на сједници Кмисије за избор и именовање све демантовао.

"Своја права ћу потражити на суду", рекао је Земуновић новинарима.

Шеф Клуба одборника СДС-а Бранко Катанић рекао је да је у претходном периоду већ постојао судски епилог и да је право већине да покрене поступак смјене предсједника Скупштине града.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.