Usvojen Zoning plan Bjelosavljevići

Sokolac dobija Solarnu elektranu, projekat vrijedan 120 miliona evra

  • Izvor: ATV
  • 19.09.2023. 15:56

Skupština opštine Sokolac jednoglasno je usvojila Zoning plan Bjelosavljevići čime su otklonjene prepreke za izgradnju Solarne elektrane Sokolac od 100 megavata. Vrijednost investicije je oko 120 miliona evra, koje je njemački investitor odavno spremio.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da nije moglo drugačije jer su bili uporni i istrajni.

„Moji saradnici i ja vodili smo bitku tri godine kako bi ovaj projekat doveli do faze realizacije. Bilo je tu lobiranja, osporavanja, sabotaže, ali sve smo izdržali i sada smo u završnoj fazi“, izjavio je Bjelica.

On je rekao da će Sokolac da koristi Sunčevu energiju za proizvodnju električne energije. Benefite će osjetiti svi građani Sokoca i regije.

„Ovo je početak jednog novog i drugačijeg Sokoca. Sokoca na zelenoj agendi, uključenog u savremena kretanja, ispred mnogih većih opština i gradova ne samo Republike Srpske već i regiona“, poručio je načelnik.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)

    'Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)

  • 13:15 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada