Povratnici uznemireni

Srpska povratnica u Vozuću ispričala detalje napada

  • Izvor: ATV
  • 08.12.2023. 16:45
  • 21:37

Iz sna ju je probudila lupa ispred kuće, dok se snašla provalnici su već uz stepenice doši do vrata. Tako jučerašnji napad opisuje Ljeposava Petković iz Vozuće. Bila su, priča, dvojica, nisu imali maske, ali je jedan imao sjekiru. Gurnuo je i tražio novac.

“Kako sam pala, on meni psuje mater i traži pare. On je mene tu kao udari,o prebio mi protezicu i bila sam juče otečena juče. I sad me malo boli“, kaže napadnuta srpska povratnica Ljeposava Petković.

I danas je policiji objašnjavala detalje. Ne očekuje mnogo, jer ovo, kaže, nije prvi napad na nju. 

"Prije godinu dana pokrali su mi meso, prije 15 dana razvalili bravu pa opet sada su ušli u kuću“, dodaje ona.

Nije svejedno kažu srpski povratnici u Vozuću. Uznemireni su. Napadi na njih i imovinu su, kažu, česti. 

"Meni su kuću obili prije tri dana i ne mogu ni zaključati nisam napravio još vrata, a zapnem štapinom da se ne otvore a to nije prvi put“, kaže Dujko Blagojević.

"Srpska imovina je nezaštićena zato što nas nema tu i na nju kad udari ko god hoće može iskoristiti“, kaže predstavnik povratnika Bogoljub Stankvović.

Povratnici, kao ni prvi čovjek Zavidovića, ne sumnjaju na nacionalnu pozadinu. Saglasni su da bi na bezbijednost trebalo da se radi.   

"Razlozi takvih napada se odražavaju u samoj strukturi, odnosno nedostatku ljudskih potencijala policijskih struktura, a zatim i drugih okolnosti kao što je nedostatak javne rasvjete, video nadzora“, kaže načelnik Zavidovića Hašim Mujanović.

"Mislim da je ovo stvar koju moramo sistemski riješiti. Mislim da policiji trebamo vratiti pendrek u ruke pa će onda sve biti drugačije u BiH“, rekao je ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić.

Policija na terenu još traga za počiniocima napada na Ljeposavu. Povratnici kažu da ni oni koji su ranije atakovali na njih i imovinu nisu otkriveni. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.