Повратници узнемирени

Српска повратница у Возућу испричала детаље напада

  • Извор: АТВ
  • 08.12.2023. 16:45
  • 21:37

Из сна ју је пробудила лупа испред куће, док се снашла провалници су већ уз степенице доши до врата. Тако јучерашњи напад описује Љепосава Петковић из Возуће. Била су, прича, двојица, нису имали маске, али је један имао сјекиру. Гурнуо је и тражио новац.

“Како сам пала, он мени псује матер и тражи паре. Он је мене ту као удари,о пребио ми протезицу и била сам јуче отечена јуче. И сад ме мало боли“, каже нападнута српска повратница Љепосава Петковић.

И данас је полицији објашњавала детаље. Не очекује много, јер ово, каже, није први напад на њу. 

"Прије годину дана покрали су ми месо, прије 15 дана развалили браву па опет сада су ушли у кућу“, додаје она.

Није свеједно кажу српски повратници у Возућу. Узнемирени су. Напади на њих и имовину су, кажу, чести. 

"Мени су кућу обили прије три дана и не могу ни закључати нисам направио још врата, а запнем штапином да се не отворе а то није први пут“, каже Дујко Благојевић.

"Српска имовина је незаштићена зато што нас нема ту и на њу кад удари ко год хоће може искористити“, каже представник повратника Богољуб Станквовић.

Повратници, као ни први човјек Завидовића, не сумњају на националну позадину. Сагласни су да би на безбиједност требало да се ради.   

"Разлози таквих напада се одражавају у самој структури, односно недостатку људских потенцијала полицијских структура, а затим и других околности као што је недостатак јавне расвјете, видео надзора“, каже начелник Завидовића Хашим Мујановић.

"Мислим да је ово ствар коју морамо системски ријешити. Мислим да полицији требамо вратити пендрек у руке па ће онда све бити другачије у БиХ“, рекао је министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић.

Полиција на терену још трага за починиоцима напада на Љепосаву. Повратници кажу да ни они који су раније атаковали на њих и имовину нису откривени. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)