Milići

Stanovnici da obrate pažnju prilikom kupovine svinja

  • Izvor: SRNA
  • 09.02.2024. 15:29

Stanovnici opštine Milići treba da prilikom kupovine svinja obrate pažnju da li ima ušnu markicu jer ako bude zaražena neće moći da traže nadoknadu, a policija će nastaviti pojačanu kontrolu prometa, istaknuto je nakon sjednice opštinskog kriznog štaba za kontrolu i suzbijanje afričke kuge svinja.

Rukovodilac Štaba Danijel Kukić apelovao je da se uzgajivači svinja, ukoliko na životinji uoče promjene, obrate veterinarskoj stanici u Milićima ili da pozovu broj telefona 056/741-036.

Kukić je istakao da je Lovačkom udruženju "Komić" upućen apel da, ukoliko u lovištu pronađu divlju svinju, odmah prijave veterinarskoj stanici.

On je podsjetio da je zadatak Štaba da prati stanje na terenu i da postupa u skladu sa mjerama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske je nakon pojave afričke kuge svinja izdalo rješenje o imenovanju Komisije za procjenu štete i rješenje kojim se određuju mjere suzbijanja i sprečavanja pojave i širenja bolesti afričke kuge svinja. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: