Милићи

Становници да обрате пажњу приликом куповине свиња

  • Извор: СРНА
  • 09.02.2024. 15:29

Становници општине Милићи треба да приликом куповине свиња обрате пажњу да ли има ушну маркицу јер ако буде заражена неће моћи да траже надокнаду, а полиција ће наставити појачану контролу промета, истакнуто је након сједнице општинског кризног штаба за контролу и сузбијање афричке куге свиња.

Руководилац Штаба Данијел Кукић апеловао је да се узгајивачи свиња, уколико на животињи уоче промјене, обрате ветеринарској станици у Милићима или да позову број телефона 056/741-036.

Кукић је истакао да је Ловачком удружењу "Комић" упућен апел да, уколико у ловишту пронађу дивљу свињу, одмах пријаве ветеринарској станици.

Он је подсјетио да је задатак Штаба да прати стање на терену и да поступа у складу са мјерама Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске је након појаве афричке куге свиња издало рјешење о именовању Комисије за процјену штете и рјешење којим се одређују мјере сузбијања и спречавања појаве и ширења болести афричке куге свиња. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: