Zbog mobinga

Sve izvjesnija smjena Zlatka Maksimovića

  • Izvor: ATV
  • 05.03.2024. 19:08

Nakon izvještavanja ATV-a o mobingu koji Zlatko Maksimović vrši nad ljekarima i radnicima bijeljinske bolnice, našoj televiziji javilo se još nekoliko zaposlenih koji su potvrdili naše navode.

Nakon što smo objelodanili te informacije, sve je izvjesnija njegova smjena sa direktorske pozicije. To se pročulo pa su mnogi ostavili komentare na društvenim mrežama.

A bilo je i komentara i o stanju u bijeljinskoj bolnici. 

"Ljekari koji od njega nisu mogli biti ono što treba, on je izigravao Boga i batinu, izgubismo toliko dobrih i kvalitetnih ljudi. Idi što prije. "Sad treba krivično da odgovara, tek sad kreće ono pravo", "Neka ide", "Nosio ga đavo", "Krajnje je vrijeme bilo da ga smijene! Putuj Selma, ne naginji se kroz prozor", neki su od komentara na društvenim mrežama.

Od početka Maksimovićevog mandata, desetine doktora je napustilo bolnicu. Neki nisu dočekali ni kraj smjene, nego su mantile ostavljali i odlazili, drugi nisu htjeli da sačekaju ni godinu do penzije. Bilo je i onih koji su od direktora dobijali pogrdne riječi i ucjene.

Za ATV je potvrđeno i da je Maksimović tražio od zaposlenih da ga promovišu na društvenim mrežama, da ostavljaju pozitivne komentare o njegovim ''menadžerskim poduhvatima''.

Podsjećamo, da smo zvali Zlatka Maksimovića da čujemo i njegovu stranu priče, ali je odbio da govori pred kamerom. Poslao nam je pismeni odgovor u kome je naveo da smo maliciozni i da ništa od onoga što smo naveli nije tačno.

Radnici bijeljinske bolnice sa kojima smo razgovarali rekli su nam drugačije. Jednostavno, dosta im je Maksimovićeve torture. Sudeći prema posljednjim informacijama, i tome uskoro dolazi kraj. 

Pratite nas i putem Vibera