Protiv revizije regulacionog plana

Teslićani ljuti: Vlast isplanirala, niko ih nije pitao

  • Izvor: ATV
  • 02.10.2023. 19:21

U teslićkom naselju Gaj preko porodičnih kuća i imanja, dobrim dijelom, stambene zgrade, putevi, parkinzi. Tako je bar isprojektovano Revizijom Regulacionog plana S1C1. Tome se mještani oštro protive.

"Kćerki sam rekla, ne vidim nigdje naše kuće. Kaže, mama, ta stambena zgrada je na našoj kući. Ko je oko bacio, zafrko se grdno. Na mojoj imovini nikad, ne postoji novčana jedinica mjere, kojom bi ja to prodala", kaže Mirina Ignjić, mještanka Gaja. 

A neki su tek na javnoj raspravi i saznali šta je predviđeno preko njihovog imanja. 

"Mogli ste obavijestiti ljude, vlasnike, da imamo vremena. Radite to u avgustu kada je vrijeme odmora", kaže Sabina Jusupović, mještanin Gaja.

"Ja sam sada morao doći iz Švicarske da branim svoje. Gubim tri dana, put, umor, da li me može iko razumiti", kaže Janko Janković, mejštanin Gaja, Teslić. 

Trebalo bi sve ovo da razumije Nikola Stokić, načelknik teslićkog urbanizma. Pred našu kameru nije htio. Sa govornice na javnoj raspravi mještane je uvjeravao da nema razloga za zabrinutost. 

"Ja sam načelnik odjeljenja 10 godina u Tesliću. Za ovih deset godina nije pokrenuta nijedna eksproprijacija, šta to znači – da vam neko prinudno nešto otme", kaže Nikola Stokić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Opštine Teslić.

U Gaju su mještani do sada potpisali i dvije peticije. Sve to, čini se, uzalud. 

Sjednica lokalnog parlamenta zakazana je za petak, 6.oktobar. Među materijalima koje su dobili odbornici, i prije završene javne rasprave,  već je i Prijedlog Odluke o usvajanju Revizije Regulacionog plana zone S1 C1 protiv koje su mještani Gaja.

Pratite nas i putem Vibera