Против ревизије регулационог плана

Теслићани љути: Власт испланирала, нико их није питао

  • Извор: АТВ
  • 02.10.2023. 19:21

У теслићком насељу Гај преко породичних кућа и имања, добрим дијелом, стамбене зграде, путеви, паркинзи. Тако је бар испројектовано Ревизијом Регулационог плана С1Ц1. Томе се мјештани оштро противе.

"Кћерки сам рекла, не видим нигдје наше куће. Каже, мама, та стамбена зграда је на нашој кући. Ко је око бацио, зафрко се грдно. На мојој имовини никад, не постоји новчана јединица мјере, којом би ја то продала", каже Мирина Игњић, мјештанка Гаја. 

А неки су тек на јавној расправи и сазнали шта је предвиђено преко њиховог имања. 

"Могли сте обавијестити људе, власнике, да имамо времена. Радите то у августу када је вријеме одмора", каже Сабина Јусуповић, мјештанин Гаја.

"Ја сам сада морао доћи из Швицарске да браним своје. Губим три дана, пут, умор, да ли ме може ико разумити", каже Јанко Јанковић, мејштанин Гаја, Теслић. 

Требало би све ово да разумије Никола Стокић, начелкник теслићког урбанизма. Пред нашу камеру није хтио. Са говорнице на јавној расправи мјештане је увјеравао да нема разлога за забринутост. 

"Ја сам начелник одјељења 10 година у Теслићу. За ових десет година није покренута ниједна експропријација, шта то значи – да вам неко принудно нешто отме", каже Никола Стокић, начелник Одјељења за просторно уређење Општине Теслић.

У Гају су мјештани до сада потписали и двије петиције. Све то, чини се, узалуд. 

Сједница локалног парламента заказана је за петак, 6.октобар. Међу материјалима које су добили одборници, и прије завршене јавне расправе,  већ је и Приједлог Одлуке о усвајању Ревизије Регулационог плана зоне С1 Ц1 против које су мјештани Гаја.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!