Skupština grada

Trebinje: Vukanovićevi odbornici napravili haos na sjednici

  • Izvor: ATV
  • 13.12.2023. 19:27

Cirkus, haos, bruka samo su neke od riječi kojima mnogi opisuju današnje zasijedanje trebinjske Skupštine. Sve je počelo galamom, krenule su uvrede, pa pauza na pauzu, malo ustanu, malo sjednu i na kraju zviždanje. Mnogi u sali su se uhvatili za glavu, a neki su jedva izdržali.

„Smeta mi, smeta mi zdravlju, smeta mi ušima, ne mogu da pratim rad predsjednika“, rekao je Jovica Vlatković, odbornik NPS-a

Haos su pravili odbornici Liste za pravdu i red. Vladajući kažu da se ovo nije dešavalo u istoriji trebinjskog parlamentarizma i poručuju da ih zviždanje nije omelo.

„Sve što smo zamislili mi ćemo uraditi, a neka zviždi kome se zviždi, njihov doprinos je taj, hvala im i na tome, nema veze, mi idemo dalje“, poručio je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

„Ovo ko zviždi to više govori o njemu i o njegovom znanju i pristupu skupštini i rješavanju problema u gradu“, smatra Luka Petrović, odbornik SNSD-a.

Bura se digla zbog još odavno prazne fotelje potpredsjednika parlamenta. Opozicija traži da neko u nju sjedne, tvrde da neće vladajući, pa predlažu svoje odbornike.

"Nama je otvoreno predsjednik Skupštine gospodin Banjak rekao da niko iz vladajuće većine neće da se prihvati što znači da ćemo mi do kraja  mandata raditi bez potpredsjednika“, izjavila je Dajana Milišić, odbornik Liste Za pravdu i red 

"Jesu li zviždaljke rješenje? A šta je rješenje, pa neću s tenkom ući ovdje. Kakva se slika poslala? Slika se poslala, nažalost oni su degradirali sve institucije u ovoj državi“, smatra Nebojša Milišić, odbornik Liste Za pravdu i red.

Najteže je danas bilo predsjedniku parlamenta. Dragoslav Banjak kaže da zna šta je pravi razlog.

"Ovo je planiran način da se ometa rad skupštine a u funkciji predstojećih izbora“, istakao je Dragoslav Banjak, predsjednik Skupštine grada Trebinja.

Zbog zviždanja  i galame u drugi plan je pao rekordni budžet planiran za narednu godinu. U kasi će biti oko 47 miliona maraka.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:15 Еmisija: Naša Srpska (R)

    ''Еmisija 'Naša Srpska' donose aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Dosije (R)

    U novoj sezoni otvaramo slučajeve ubistva koja su potresla region, pričamo o nekažnjenim ratnim zločinima, koji čekaju pravdu, portretišemo heroje našeg i prošlog vremena, donosimo velike priče 'malih' ljudi, govorimo otvoreno o teškim temama.

  • 13:30 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Kroz objektiv kamere vođeni avanturistom, putopiscem i simpatičnim pustolovom Robertom Dacešinom zavirićemo u najzabačenije dijelove svijeta.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina