Скупштина града

Требиње: Вукановићеви одборници направили хаос на сједници

  • Извор: АТВ
  • 13.12.2023. 19:27

Циркус, хаос, брука само су неке од ријечи којима многи описују данашње засиједање требињске Скупштине. Све је почело галамом, кренуле су увреде, па пауза на паузу, мало устану, мало сједну и на крају звиждање. Многи у сали су се ухватили за главу, а неки су једва издржали.

„Смета ми, смета ми здрављу, смета ми ушима, не могу да пратим рад предсједника“, рекао је Јовица Влатковић, одборник НПС-а

Хаос су правили одборници Листе за правду и ред. Владајући кажу да се ово није дешавало у историји требињског парламентаризма и поручују да их звиждање није омело.

„Све што смо замислили ми ћемо урадити, а нека звижди коме се звижди, њихов допринос је тај, хвала им и на томе, нема везе, ми идемо даље“, поручио је Мирко Ћурић, градоначелник Требиња.

„Ово ко звижди то више говори о њему и о његовом знању и приступу скупштини и рјешавању проблема у граду“, сматра Лука Петровић, одборник СНСД-а.

Бура се дигла због још одавно празне фотеље потпредсједника парламента. Опозиција тражи да неко у њу сједне, тврде да неће владајући, па предлажу своје одборнике.

"Нама је отворено предсједник Скупштине господин Бањак рекао да нико из владајуће већине неће да се прихвати што значи да ћемо ми до краја  мандата радити без потпредсједника“, изјавила је Дајана Милишић, одборник Листе За правду и ред 

"Јесу ли звиждаљке рјешење? А шта је рјешење, па нећу с тенком ући овдје. Каква се слика послала? Слика се послала, нажалост они су деградирали све институције у овој држави“, сматра Небојша Милишић, одборник Листе За правду и ред.

Најтеже је данас било предсједнику парламента. Драгослав Бањак каже да зна шта је прави разлог.

"Ово је планиран начин да се омета рад скупштине а у функцији предстојећих избора“, истакао је Драгослав Бањак, предсједник Скупштине града Требиња.

Због звиждања  и галаме у други план је пао рекордни буџет планиран за наредну годину. У каси ће бити око 47 милиона марака.

Пратите нас и путем Вибера