Milorad Dodik

"U drugom krugu Srbija će pomoći Sokocu, Višegradu, Rudom, Nevesinju i Drvaru

  • Izvor: ATV
  • 03.02.2023. 17:23

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će Srbija u drugom krugu obezbijediti pomoć Sokocu, Višegradu, Rudom, kao i Nevesinju i Drvaru.

Komentarišući pomoć koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio za opštine u Srpskoj, Dodik je rekao na konferenciji za novinare u Zvorniku da su o tome pričali na sastanku, te da je to politika kontinutita.

- Rekli smo da moramo stabilizovati opštine. U prošlom krugu to su bile Kozarska Dubica, Nevesinje, Kostajnica, koja je preživjela štetu, te Drvar - naveo je Dodik.

On je istakao da će u ovom krugu pomoći Sokocu, Višegradu, Rudom, vjerovatno i Nevesinju, Drvaru, i možda još nekoj opštini.

Dodik kaže da je to Vučić prihvatio i podržao.

On je naveo da su ranije osmislili politiku u kojoj Srbija treba da pomogne ili da plasira podršku projektima u svim opštinama u Srpskoj i da se taj projekat završava i gotovo da nema opštine da Srbija nije direktno intervenisala sa podrškom nekim od projekata.

Dodik je rekao da Vučić treba krajem februara ili početkom marta da dođe i da obiđu neku od tih opština i da promovišu projekte.

On je izrazio zahvalnost Srbiji na podršci na ovim važnim projektima i istakao da je veoma važno što Srbija daje 80 odsto sredstava za pomoć u izgradnji trase auto-puta Rača-Bijeljina, što je oko 80 miliona evra donacija.

Dodik je dodao da je bitno da Srbija zadrži svoju snagu i ostane najmoćnija i najvažnija zemlja na Balkanu.

- To pomaže nama da na pravi način definišemo i artikulišemo naše političke stavove i našu politiku - naveo je Dodik.

On smatra da je veoma što je Vučić juče bez ikakvog oklijavanja rekao da nema priznanja tzv. Kosova i da nema dozvole da Srbija prihvati da Kosovo bude član UN.

- To je nešto što je i za nas važno, jer ovdje većina ljudi na taj način posmatra odgovornu nacionalnu politiku - istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naveo da je Srbija, i pored nemilih jučerašnjih scena u parlamentu, pokazala demokratsko lice u kome je Vučić javnosti i skupštini stavio na raspolaganje svoju politiku i mogućnost da se o njoj razgovara.

Dodik je naveo da su neki to zloupotrijebili, ali da je važno da u Srbiji postoji širi dijalog o pitanju Kosova i Metohije.


Tagovi:
  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program