Predvođena Baburinom

U Sokolac doputovala visoka politička delegacija iz Rusije

  • Izvor: SRNA
  • 12.09.2023. 20:58

Visoka politička delegacija iz Rusije, koju predvodi predsjednik Međunarodne slovenske akademije nauka, obrazovanja, umjetnosti i kulture Sergej Baburin, doputovala je večeras na Sokolac, rekao je načelnik opštine Milovan Bjelica.

Bjelica je naveo da je u toku prijateljski neformalni razgovor sa gostima iz Ruske Federacije, a sutra će od 8.30 časova razgovarati o budućoj kulturnoj, sportskoj i privrednoj saradnji.

Sastanak će biti u zgradi opštine Sokolac, a potom će gosti u pratnji domaćina posjetiti Srpsko vojničko groblje "Novi Zejtinlik" na kome je sahranjeno skoro hiljadu srpskih boraca poginulih u odbrani Sarajevsko-romanijske regije i manastir Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji "Sokolica".

Bjelica je naglasio da je Baburin prijatelj Republike Srpske i srpskog naroda, što je pokazao u teškim ratnim vremenima, a danas to potvrđuje njegovanjem i potvrđivanjem kulturnih veza i saradnje.

On je napomenuo da će visoku političku delegaciju sutra primiti i gradonačelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić u prostorijama Gradske uprave, potom će ruska delegacija posjetiti i Sarajevo.

Pored Baburina, koji je i bivši potpredsjednik Državne dume, u delegaciji su i predsjednik Međunarodnog Fonda ljudskog dostojanstva i bezbjednosti, koordinator Komiteta za saradnju sa Srbima u Srbiji i Republici Srpskoj Andrej Snegov i direktor kompanije "Vektor-N" Sergej Dobrinjin.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)

    'Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)

  • 13:15 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina