Sastanak Javora i predstavnika kineske firme

Urađeno šest kilometara puta na auto-putu Prijedor Banjaluka

  • Izvor: ATV
  • 21.12.2023. 13:53

Na novom auto-putu Prijedor – Banjaluka do sada je urađeno šest kilometara, iz pravca Prijedora prema Banjaluci, rečeno je na sastanku gradonačelnika Prijedora Slobodana Javora i predstavnika kineske firme "SDHS-CSI BH", koja je zadužena za izgradnju auto-puta.

Do sada je, pored gradnje auto-puta, urađena i studija izvodljivosti za dionicu auto-puta Prijedor - Novi Grad i brzu cestu Prijedor- Kozarska Dubica.

Javor je tokom razgovora naglasio da je ovo jedan od najvažnijih projekata u posljednjih 30-40 godina koji se implementira na teritoriji grada Prijedora. 

„Za našu lokalnu zajednicu ovo je strateški projekat koji će modernim saobraćajnicama povezati Prijedor sa zemljama regiona i ЕU“, smatra Javor.

On je dodao da to otvara dodatne mogućnosti za investiranje u izvozno orijentisanu privredu.

Gradonačelnik Prijedora je kineskim investitorima poručio da su vrata Grada Prijedora otvorena za saradnju kako na ovim tako i na drugim projektima i, uz čestitke za predstojeće praznike, poželio da godina koja dolazi bude infrastrukturno uspješna za sve nas.

Kineski investitori izrazili su zahvalnost gradonačelniku za dosadašnju podršku na realizaciji ovog projekta.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.