Nisu jedinstveni

Već se priča o kandidatu opozicije za gradonačelnika Trebinja

  • Izvor: ATV
  • 19.09.2023. 19:22

Mi smo najjači i mi ćemo imati kandidata za gradonačelnika Trebinja, to je Nebojša Vukanović rekao još u martu ove godine. Ovih dana je po statusima, komentarima i lajkovima na Fejsbuku zaključio da bi mu Narodni front mogao pomrsiti konce.

Za ATV kaže da Jelena Trivić unosi razdor u trebinjsku opoziciju i da za kandidata gura doktora Sašu Borjana.

„Neki ljudi iz Narodnog fronta su govorili da bi mogao gospodin Borjan, nemamo ništa protiv da se bilo ko kandiduje ali svaki kandidat koji bi se prestavio kao opozicija a ne bi bio prijedlog Liste za pravdu i red, naravno da bi to bio kandidat koji bi bio u interesu vlasti“, smatra Nebojša Vukanović, Lista za pravdu i red Trebinje.  

Niko još nije pričao o kandidatu, odgovara Saša Borjan. Jasno, kaže, da Vukanović govori neistine.

„Moram da kažem da se radi o potpuno neistinitoj informaciji koja je plasirana u javni prostor i smatram da je kontraproduktivno neistinite informacije u ovom trenutku plasirati građanima Trebinja, kontraproduktivno po opoziciju“, izjavio je Saša Borjan iz Narodnog fronta.

Fejsbuk rat Vukanovićeve liste i Trivićkinog Fronta sa strane posmatraju u SDS-u i PDP-u. Pred našom kamerom kažu da su za razgovore, ali i dodaju da bez njih ništa ne može.

„SDS je, dakle, demokratska, parlamentarna, najveća opoziciona stranka i svakako okosnica u opoziciji i mi ćemo tek nakon iscrpnog rada, nakon detaljnih i mudrih analiza donijeti odluku na koji način ćemo nastupiti na sljedećim lokalnim  izborima“, rekla je Milica Radovanović, SDS Trebinje. 

„Sješćemo za isti sto i presudiće dogovor. PDP će imati tu političku korektnost ali naravno da nećemo dozvoliti bilo ko da nas uslovljava, nego mi imamo svoj stav i svoj put“, poručio je Ljubiša Krunić iz trebinjskog PDP-a.

Dogovora nema na vidiku ali Vukanović ne odustaje. Kako se čini, kandidata je već izabrao.

„Radi se o jednoj mladoj ali veoma obrazovanoj, veoma uspješnoj osobi, koja ima neprikosnoven ugled“, rekao je Vukanović.

ATV nezvanično saznaje da se radi o mlađanom trebinjskom istoričaru Lazaru Radanu. Iako je do lokalnih izbora više od godinu dana, jasno je da su trebinjske političke zavrzlame već počele. Kako sada stvari stoje, prije konačnog sudara titana, biće zanimljivo u redovima opozicije, ali i vlasti, jer se priča o kandidatim po trebinjskim kuloarima već zahuktava.

Pratite nas i putem Vibera