Srebrenica

Zbog signalnog pištolja dva mladića srpske nacionalnosti Božić provela u zatvoru

  • Izvor: ATV
  • 08.01.2024. 19:15

Zbog pucnjave iz signalnog pištolja na Badnji dan, dva mladića srpske nacionalnosti iz Srebrenice Božić su provela u pritvoru. Ovo je teror i dosta ga je, kažu to Srbi koji su se okupili i zatražili slobodu za mladiće.

Sve to rade pojedini bošnjački huškaši iz Srebrenici koji dojave nekim portalima a ovi  jedva dočekaju da Srbe ocrne, kaže načelnik Srebrenice.

"Možda smo mi tome krivi, jer Srbi uvijek prećute kada se desi incident koji je mnogo ozbiljniji i koji se dešavaju uglavnom kada je obilježavanje 11. jula kada pored srpskih kuća kroz srpska naselja prolaze čopori ljudi koji uzvikuju alahu egber, nose ratne zastave i provociraju“, kaže načelnik Srebrenice Mladen Grujičić.

Jednostavno, nekima smeta sve što je srpsko a kao po pravilu tenzije se stvaraju baš oko praznika, ponavljaju čelnici. Pokušaji da se mladići oslobode bili su bezuspješni.

"Ja sam skrenuo pažnju sinoć policiji na opasno  loše zdravstveno stanje jednog od pritvorenih od djetinjstva. Da li je to tužilac znao, očigledno je saznao ali nije to uvažio“, kaže zamjenik načelnika Srebrenice Momčilo Cjetinović.

Sa ovim dešavanjima je upoznat i predsjednik Vlade Srpske. Radovan Višković kaže da je MUP Srpske uradio posao po zakonu, sve podsjeća i na srpske običaje u danima oko Božića.

"Informacije koje smo dobili poslije toga demantuju sve one koji su ustali da to promovišu kako je to usmjereno protiv bošnjačkog naroda kako je usmjereno na zastrašivanje ne stoje“, rekao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Policija je saopštila da su mladiće G.A. i N.G. uhapsili zbog sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Još su rekli da je G.A. pucao iz signalnog pištolja u Potočarima iz auta koje je bilo u koloni sa Badnjakom, vozač je bio N.G.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.