Сребреница

Због сигналног пиштоља два младића српске националности Божић провела у затвору

  • Извор: АТВ
  • 08.01.2024. 19:15

Због пуцњаве из сигналног пиштоља на Бадњи дан, два младића српске националности из Сребренице Божић су провела у притвору. Ово је терор и доста га је, кажу то Срби који су се окупили и затражили слободу за младиће.

Све то раде поједини бошњачки хушкаши из Сребреници који дојаве неким порталима а ови  једва дочекају да Србе оцрне, каже начелник Сребренице.

"Можда смо ми томе криви, јер Срби увијек прећуте када се деси инцидент који је много озбиљнији и који се дешавају углавном када је обиљежавање 11. јула када поред српских кућа кроз српска насеља пролазе чопори људи који узвикују алаху егбер, носе ратне заставе и провоцирају“, каже начелник Сребренице Младен Грујичић.

Једноставно, некима смета све што је српско а као по правилу тензије се стварају баш око празника, понављају челници. Покушаји да се младићи ослободе били су безуспјешни.

"Ја сам скренуо пажњу синоћ полицији на опасно  лоше здравствено стање једног од притворених од дјетињства. Да ли је то тужилац знао, очигледно је сазнао али није то уважио“, каже замјеник начелника Сребренице Момчило Цјетиновић.

Са овим дешавањима је упознат и предсједник Владе Српске. Радован Вишковић каже да је МУП Српске урадио посао по закону, све подсјећа и на српске обичаје у данима око Божића.

"Информације које смо добили послије тога демантују све оне који су устали да то промовишу како је то усмјерено против бошњачког народа како је усмјерено на застрашивање не стоје“, рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Полиција је саопштила да су младиће Г.А. и Н.Г. ухапсили због сумње да су извршили кривично дјело изазивање опште опасности. Још су рекли да је Г.А. пуцао из сигналног пиштоља у Поточарима из аута које је било у колони са Бадњаком, возач је био Н.Г.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: