Višegodišnja briga

Zvornik: Skupština o problemu parking mjesta

  • Izvor: ATV
  • 06.07.2023. 20:10

Informacija o upravljanju javnim parkiralištima dobila je skoro jednoglasnu podršku na skupštinskom zasjedanju u Zvorniku. Problem parkinga pokušava se riješiti godinama. Sada je već jasnije da su na dobrom putu, kažu u Zvorniku.

Cilj naplate parkinga bio je prije svega da se stvori prostor za sve građane Zvornika, ali i one koji imaju namjeru da dođu, s obzirom da je postojala situacija, da su brojni automobili godinama parkirani iako se neupotrebljavaju.

Parkiranje u Zvorniku višegodišnji je problem.

Mali broj parking mjesta u odnosu na broj vozila koji cirkuliše u gradu stvarao je gužve. 1.282 obilježena parking mjesta nisu dovoljna, ali se i na današnjem zasjedanju govorilo u kupovini dodatnog zemljišta za ove potrebe.

"Prvi cilj je bio da se ta vozila sklone iz grada, i taj prvi cilj je urađen. Značajno se oslobodio taj broj parking mjesta u gradu Zvorniku. Međutim mi nećemo samo stati na tome. Naš sljedeći zadatak je kupovanje određene površine gdje ćemo dalje proširivati kapacitete parking prostora, na skupštini smo uzeli dvije lokacije", rekao je Bojan Ivanović, gradonačelnik Zvornika.

Dva odbornika bila su protiv ove informacije. Prema informacijama sa terena, u prvim danima od početka naplate parkinga, oko 30-40 odsto je slobodnih parking mjesta, kažu u Zvorniku.

Sve ovo otvorilo je mogućnost uspostavljanja nove autobuske linije, za periferna područja.

Sat u crvenoj zoni košta 1 KM, u plavoj i zelenoj 0,50 KM. Stanarske godišnje 120, a pretplatna je 240 KM.

Plaćanje parkinga biće moguće kod nadležnog organa, na ovlaštenim prodajnim mjestima, putem SMS-a i mobilne aplikacije.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.