Neki novi klinci

Akcija ”Nišan”: Štek sa drogom krili u zemlji, u pretesu otkriveni i snajperi

U akciji ”Nišan” banjalučka policija zaplijenila je oko kilogram droge, a zbog sumnje da su se bavili prodajom narkotika uhapšeni su Savo Đ. (28), Nikola K. (24) i Aleksandar S. (35) svi iz Banjaluke, saznaje ATV.

U PU Banjaluka navode da je akcija ”Nišan”, koja je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga, sprovedena juče kada su po nalogu Osnovnog suda u Banjaluci izvršeni pretresi na tri lokacije koje su koristili osumnjičeni.

Uhapšena tri muškarca, zaplijenjen kilogram marihuane!

Uhapšena tri muškarca, zaplijenjen kilogram marihuane!

”Tom prilikom pronađeno i oduzeto ukupno oko 961 grama biljne materije nalik marihuani, oko 31,6 grama praška nalik kokainu, dvije snajperske puške, pištolj, 229 komada municije, digitalna vaga, improvizovana laboratorija za vještački uzgoj indijske konoplje sa pripadajućom opremom”, rekla je portparol PU Banjaluka Milana Stojanović.

Ona kaže da su pronađeni i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

”Na jednoj lokaciji u Banjaluci pronađeno je plastično bure sa tragovima zelene biljke koja asocira na marihuanu. Radi se o takozvanom ”šteku” koji je bio ukopan u zemlju ”, rekla je Stojanović.

U policiji navode da su sve aktivnosti preduzetet pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

”Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenih će biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima. Svi su osumnjičeni da su počinili krivična djela neovleštena proizvodnja i promet opojnih droga, a S.Đ. i N.K. i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materij”, navodi Stojanović.

Zanimljivo je da niko od osumnjičenih nema krivični dosije i ranije nisu pronalazili kroz policijske evidencije. Radi se o potpunim anonimusima, kada je u pitanju trgovina narkoticima.

U policiji navode da je posebno zabrinjavajuća okolnost budući da je tokom prošle godine protiv 76 osoba podnesena prijava za krivična djela nedozvoljenog prometa drogom, a da je među njima bilo svega 15 povratnika u vršenju krivičnih djela. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.