Неки нови клинци

Акција ”Нишан”: Штек са дрогом крили у земљи, у претесу откривени и снајпери

У акцији ”Нишан” бањалучка полиција заплијенила је око килограм дроге, а због сумње да су се бавили продајом наркотика ухапшени су Саво Ђ. (28), Никола К. (24) и Александар С. (35) сви из Бањалуке, сазнаје АТВ.

У ПУ Бањалука наводе да је акција ”Нишан”, која је усмјерена на спречавање и откривање кривичних дјела из области злоупотребе дрога, спроведена јуче када су по налогу Основног суда у Бањалуци извршени претреси на три локације које су користили осумњичени.

Ухапшена три мушкарца, заплијењен килограм марихуане!

Ухапшена три мушкарца, заплијењен килограм марихуане!

”Том приликом пронађено и одузето укупно око 961 грама биљне материје налик марихуани, око 31,6 грама прашка налик кокаину, двије снајперске пушке, пиштољ, 229 комада муниције, дигитална вага, импровизована лабораторија за вјештачки узгој индијске конопље са припадајућом опремом”, рекла је портпарол ПУ Бањалука Милана Стојановић.

Она каже да су пронађени и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

”На једној локацији у Бањалуци пронађено је пластично буре са траговима зелене биљке која асоцира на марихуану. Ради се о такозваном ”штеку” који је био укопан у земљу ”, рекла је Стојановић.

У полицији наводе да су све активности предузетет под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

”Након комплетирања и документовања предмета, против осумњичених ће бити достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима. Сви су осумњичени да су починили кривична дјела неовлештена производња и промет опојних дрога, а С.Ђ. и Н.К. и кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материј”, наводи Стојановић.

Занимљиво је да нико од осумњичених нема кривични досије и раније нису проналазили кроз полицијске евиденције. Ради се о потпуним анонимусима, када је у питању трговина наркотицима.

У полицији наводе да је посебно забрињавајућа околност будући да је током прошле године против 76 особа поднесена пријава за кривична дјела недозвољеног промета дрогом, а да је међу њима било свега 15 повратника у вршењу кривичних дјела. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина