Granična policija

Akcija ”Piramida”: Uhapšeno 14 osoba, zaplijenjen novac, droga, oružje

U akciji ”Piramida” Granična policija BiH uhapsila je 14 osoba osumnjičenih da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili krijumčarenjem ljudi.

U GP BiH navode da su u okviru akcije izvršeni pretresi na 16 lokacija širom BiH.

”Prilikom pretresa privremeno je oduzeto oko 30.000 evra i 3.200 KM, 28 grama bijelog praha nalik drogi amfetamin i određena količina spida. Oduzet je pištolj, municija, te drugi predmeti i dokumentacija koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela”, saopštila je Granična policija BiH.

Akcija se sprovodi po nalogu Tužilaštva BiH u Bihaću, Cazinu, Brezi, Visokom, Sarajevu, Kaknju i Velikoj Kladuši, a u njoj je učestvovuje više od 150 policijskih službenika.

U toku velika akcija Granične policije BiH protiv krijumčara ljudi

U toku velika akcija Granične policije BiH protiv krijumčara ljudi

”Cilj akcije je sprečavanje organizovanog krijumčarenja migranata”, navode u GP BiH.

Za uhapšene se sumnja da su bili dio međunarodne kriminalne grupe koja je u posljednjih šest mjeseci, preko terirorije BiH, pokušala da prokrijumčari ili je prokrijumčarila više od 600 osoba, među kojima je 100 maloljetnika. Preliminarni podaci ukazuju da je ova kriminalna grupa u proteklih šest mjeseci ostvarila novčanu korist veću od šest miliona maraka.


Pratite nas i putem Vibera

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Biznis klub (R)

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina