Гранична полиција

Акција ”Пирамида”: Ухапшено 14 особа, заплијењен новац, дрога, оружје

У акцији ”Пирамида” Гранична полиција БиХ ухапсила је 14 особа осумњичених да су се као организована криминална група бавили кријумчарењем људи.

У ГП БиХ наводе да су у оквиру акције извршени претреси на 16 локација широм БиХ.

”Приликом претреса привремено је одузето око 30.000 евра и 3.200 КМ, 28 грама бијелог праха налик дроги амфетамин и одређена количина спида. Одузет је пиштољ, муниција, те други предмети и документација који се могу довести у везу с извршењем кривичних дјела”, саопштила је Гранична полиција БиХ.

Акција се спроводи по налогу Тужилаштва БиХ у Бихаћу, Цазину, Брези, Високом, Сарајеву, Какњу и Великој Кладуши, а у њој је учествовује више од 150 полицијских службеника.

У току велика акција Граничне полиције БиХ против кријумчара људи

У току велика акција Граничне полиције БиХ против кријумчара људи

”Циљ акције је спречавање организованог кријумчарења миграната”, наводе у ГП БиХ.

За ухапшене се сумња да су били дио међународне криминалне групе која је у посљедњих шест мјесеци, преко терирорије БиХ, покушала да прокријумчари или је прокријумчарила више од 600 особа, међу којима је 100 малољетника. Прелиминарни подаци указују да је ова криминална група у протеклих шест мјесеци остварила новчану корист већу од шест милиона марака.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм