PU Zvornik

Akcija "Plantaža 2023": Pronađena indijska konoplja na području Bratunca

  • Izvor: ATV
  • 18.09.2023. 14:27

U mjestu Jaketići, u opštini Bratunac, u akciji "Plantaža 2023" pronađena je plantaža zeljaste biljke koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju, saopšteno je iz policije.

Akciju su sproveli policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Policijske uprave Zvornik i policijski službenici Policijske stanice Bratunac 

Pronađeno je 18 stabljika biljke indijske konoplje visine od 73 do 274 cm, koje su sa lica mjesta izuzete uviđajem. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. 

"Istog dana, policijski službenici PU Zvornik su na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Srebrenici, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi lice M.M. iz Bratunca, koje se može dovesti u vezu sa pronađenom plantažom", saopšteno je iz PU Zvornik.

Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oružje, municija i drugi predmeti koju mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. 

Policijski službenici PU Zvornik, pod nadzorom postupajućeg tužioca, preduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Pratite nas i putem Vibera