ПУ Зворник

Акција "Плантажа 2023": Пронађена индијска конопља на подручју Братунца

  • Извор: АТВ
  • 18.09.2023. 14:27

У мјесту Јакетићи, у општини Братунац, у акцији "Плантажа 2023" пронађена је плантажа зељасте биљке која својим изгледом асоцира на индијску конопљу, саопштено је из полиције.

Акцију су спровели полицијски службеници Одјељења за организовани криминалитет и дроге Полицијске управе Зворник и полицијски службеници Полицијске станице Братунац 

Пронађено је 18 стабљика биљке индијске конопље висине од 73 до 274 cm, које су са лица мјеста изузете увиђајем. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини. 

"Истог дана, полицијски службеници ПУ Зворник су на основу Наредбе Основног суда у Сребреници, извршили претрес куће и других просторија које користи лице М.М. из Братунца, које се може довести у везу са пронађеном плантажом", саопштено је из ПУ Зворник.

Том приликом је пронађено и одузето оружје, муниција и други предмети коју могу послужити као доказ у кривичном поступку. 

Полицијски службеници ПУ Зворник, под надзором поступајућег тужиоца, предузимају мјере и радње на документовању кривичних дјела „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: