Srbija

Baki Mari grom spalio kuću

  • Izvor: Kurir
  • 17.05.2023. 15:55

Beograd je zahvatilo jako nevrijeme sa grmljavinom, pljuskovima i kišom koja je lila kao iz kabla.

Mara Lazarević, penzionerka iz Ripnja za "Kurir" kaže da su u toku noći ostali bez maltene svega što su sticali godinama.

"Noćas oko tri sata smo čuli udar groma. Pretpostavljamo da je grom udario u banderu pored kuće i da se kabl zapalio. Vatra je buknula u potkrovlju, uskoro su došli vatrogasci. Sve se desilo za kratko vrijeme. Vatrogasci su ugasili vatru, a hvala Bogu niko od nas nije povrijeđen", priča ona.

Kaže, komšije se sakupljaju, gleda ko kako može da pomogne.

"Izgorjelo nam je potkrovlje, ali je i cijelo prizemlje natopljeno vodom koja se slivala tokom gašenja požara, ne može dole da se živi. U kući inače stanujemo ja, sin snaja i dvoje djece, od kojih jedno ima epilepsiju. Sada kuća nije za život, nema struje, a i svi kućni aparati su pocrkali, sve je natopljeno vodom. Kćerka će djecu odvesti kod nje, a mi ćemo nekako biti u prizemlju", priča žena.

Dodaje, nisu razmišljali o tome da li im ljudi kao pojedinci mogu pomagati, već se zapitala da li joj nadležni mogu pomoći.

I dalje, kaže, ne znaju kud će, jer ni slutili nisu da jedna noć i proljećno nevrijeme mogu da im promijene život u korenu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program