Srbija

Baki Mari grom spalio kuću

  • Извор: Курир
  • 17.05.2023. 15:55

Beograd je zahvatilo jako nevrijeme sa grmljavinom, pljuskovima i kišom koja je lila kao iz kabla.

Mara Lazarević, penzionerka iz Ripnja za "Kurir" kaže da su u toku noći ostali bez maltene svega što su sticali godinama.

"Noćas oko tri sata smo čuli udar groma. Pretpostavljamo da je grom udario u banderu pored kuće i da se kabl zapalio. Vatra je buknula u potkrovlju, uskoro su došli vatrogasci. Sve se desilo za kratko vrijeme. Vatrogasci su ugasili vatru, a hvala Bogu niko od nas nije povrijeđen", priča ona.

Kaže, komšije se sakupljaju, gleda ko kako može da pomogne.

"Izgorjelo nam je potkrovlje, ali je i cijelo prizemlje natopljeno vodom koja se slivala tokom gašenja požara, ne može dole da se živi. U kući inače stanujemo ja, sin snaja i dvoje djece, od kojih jedno ima epilepsiju. Sada kuća nije za život, nema struje, a i svi kućni aparati su pocrkali, sve je natopljeno vodom. Kćerka će djecu odvesti kod nje, a mi ćemo nekako biti u prizemlju", priča žena.

Dodaje, nisu razmišljali o tome da li im ljudi kao pojedinci mogu pomagati, već se zapitala da li joj nadležni mogu pomoći.

I dalje, kaže, ne znaju kud će, jer ni slutili nisu da jedna noć i proljećno nevrijeme mogu da im promijene život u korenu.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.