Veliki broj saobraćajki

Banjalučani: Na Rebrovačkom mostu je ugrožena bezbjednost pješaka

  • Izvor: ATV
  • 24.04.2024. 07:24

Dugi niz godina mještani naselja Borik upozoravaju na bezbjednost pješaka kod Rebrovačkog mosta gdje je u ponedjeljak poginula Milana Koprena, pedagog u Osnovnoj školi "Branko Radičević".

Građani su jasni – potrebno je uraditi nešto kako se ne bi ponovila još jedna nesreća. 

- Pješaci nisu bezbjedni. Pojedini vozači trebalo bi ponovo da polažu vozački ispit. S obzirom na tragediju koja se desila u ponedjeljak, smatram da bi se trebalo nešto uraditi po pitanju situacije na Rebrovačkom mostu - kažu Banjalučani te dodaju:

- Most je uzak za pješake, to se vidi. A i to trotoara što ima, je dosta neravno. Zimi, kiša, hladno, poledica, i eto nesreće - ističu Banjalučani.

Tužilaštvo se oglasilo o tragediji na Rebrovcu

Tužilaštvo se oglasilo o tragediji na Rebrovcu

Tatjana Cvijić, nastavnica u Osnovnoj školi "Branko Radičević", koleginica tragično nastradale Milane Koprene, poslala je jasnu poruku.

- Počnimo da se bavimo krucijalnim pitanjima i zaštitom naše djece i nas građana. Ovo su naše ulice, ovo je naš most, ovo nije prva tragedija, uradite nešto povodom toga - naglašava Cvijićeva.

Struka kaže - glavni problem zbog čega se dogodila i ova saobraćajna nesreća je u vozačima koji nisu dovoljno edukovani i ne paze kako voze, ali i loša saobraćajna infrastruktura.

- Problem je u edukaciji učesnika u saobraćaju. Moramo biti svjesni da se malo radi na edukaciji. Koliko vozač radi na edukaciji nakon što dobije vozačku dozvolu, to je pitanje - ističe Milenko Stanetić, stručnjak za bezbjednost saobraćaja.

Prva nesreća na lokaciji kod Rebrovačkog mosta dogodila se 2011. godine. Prije dvije godine, na istoj lokaciji poginuo je slovenački konzul, a u ponedjeljak, još jedna nesreća, nažalost sa tragičnim ishodom. I pitanje je, koliko će ih još biti. Jer problem postoji, ali ga niko ne rješava.

Pratite nas i putem Vibera