Велики број саобраћајки

Бањалучани: На Ребровачком мосту је угрожена безбједност пјешака

  • Извор: АТВ
  • 24.04.2024. 07:24

Дуги низ година мјештани насеља Борик упозоравају на безбједност пјешака код Ребровачког моста гдје је у понедјељак погинула Милана Копрена, педагог у Основној школи "Бранко Радичевић".

Грађани су јасни – потребно је урадити нешто како се не би поновила још једна несрећа. 

- Пјешаци нису безбједни. Поједини возачи требало би поново да полажу возачки испит. С обзиром на трагедију која се десила у понедјељак, сматрам да би се требало нешто урадити по питању ситуације на Ребровачком мосту - кажу Бањалучани те додају:

- Мост је узак за пјешаке, то се види. А и то тротоара што има, је доста неравно. Зими, киша, хладно, поледица, и ето несреће - истичу Бањалучани.

Тужилаштво се огласило о трагедији на Ребровцу

Тужилаштво се огласило о трагедији на Ребровцу

Татјана Цвијић, наставница у Основној школи "Бранко Радичевић", колегиница трагично настрадале Милане Копрене, послала је јасну поруку.

- Почнимо да се бавимо круцијалним питањима и заштитом наше дјеце и нас грађана. Ово су наше улице, ово је наш мост, ово није прва трагедија, урадите нешто поводом тога - наглашава Цвијићева.

Струка каже - главни проблем због чега се догодила и ова саобраћајна несрећа је у возачима који нису довољно едуковани и не пазе како возе, али и лоша саобраћајна инфраструктура.

- Проблем је у едукацији учесника у саобраћају. Морамо бити свјесни да се мало ради на едукацији. Колико возач ради на едукацији након што добије возачку дозволу, то је питање - истиче Миленко Станетић, стручњак за безбједност саобраћаја.

Прва несрећа на локацији код Ребровачког моста догодила се 2011. године. Прије двије године, на истој локацији погинуо је словеначки конзул, а у понедјељак, још једна несрећа, нажалост са трагичним исходом. И питање је, колико ће их још бити. Јер проблем постоји, али га нико не рјешава.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм