PU Banjaluka

Banjalučani osumnjičeni za napad na maloljetnike i policajca

  • Izvor: SRNA
  • 18.04.2022. 11:29

Banjalučka policija uhapsila je dva lica iz tog grada zbog sumnje da su u jednom ugostiteljskom objektu povrijedili dva maloljetna lica i napali policajca prilikom rada na tom slučaju.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da je uhapšeno lice iz Banjaluke čiji su inicijali D.S. zbog sumnje da je počinilo krivična djela tjelesna povreda i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i lice čiji su inicijali V.D, takođe iz Banjaluke, zbog sumnje da je počinilo krivično djelo tjelesna povreda.

U saopštenju se navodi da su policijski službenici prilikom obavljanja redovnih poslova uočili dva povrijeđena maloljetna lica.

"Preduzimanjem operativnih mjera i radnji utvrđeno je da su maloljetna lica tjelesne povrede zadobila u ugostiteljskom objektu u Banjaluci od lica D.S. i V.D. Prilikom postupanja, lice inicijala D.S. je fizički napalo policijskog službenika", piše u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je maloljetnim licima ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetsko- kliničkom centru Republike Srpske.

Alko-testiranjem su kod D.S. utvrđena 0,53 promila, a kod V.D. 0,79 promila alkohola u krvi, dok su odbili da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo droge.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, koji se izjasnio da je riječ o navedenim krivičnim djelima, te da se nakon kom

Tagovi: