Senaid Begić

Bivši federalni poslanik otišao na izdržavanje kazne zatvora

  • Izvor: SRNA
  • 10.07.2023. 12:50

Bivši federalni i kantonalni poslanik Senaid Begić otišao je na izdržavanje dvoipogodišnje zatvorske kazne, na koju je osuđen pred Kantonalnim sudom u Zenici zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja, te prevare i pronevjere u službi.

Begić je na izdržavanju kazne u Kazneno-popravnom zavodu poluotvorenog tipa Orašje po presudi Kantonalnog suda u Zenici iz aprila 2021. godine, prenosi Birn.

Osuđen je da je, kao direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, zloupotrijebio položaj, te izvršio pronevjeru i prevaru u službi zbog nezakonitog zapošljavanja, refundiranja troškova liječenja u inostranstvu, zloupotrebe troškova prevoza i prisvajanja mobilnog telefona koji je u vlasništvu Zavoda.

Nataši Ćejić potrebna pomoć da ode na ljekarske preglede

Nataši Ćejić potrebna pomoć da ode na ljekarske preglede

Osim zatvorske kazne, Sud mu je na godinu i po zabranio obavljanje funkcija rukovođenja u državnim organima, kao i u javnim preduzećima i ustanovama.

Begić je bio poslanik SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i član Glavnog odbora SDP-a BiH.

Nakon izricanja pravosnažne presude Kantonalnog suda u Zenici, Begiću je oduzet mandat federalnog poslanika.

Opštinski sud u Zenici je ranije prvostepenom presudom osudio Begića na četvorogodišnju kaznu zatvora, ali mu je na Kantonalnom sudu ta kazna smanjena na dvije i po godine.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina