Akcija ”Jaguar”

Bombom i batinama iznuđivao novac

  • Izvor: ATV
  • 05.12.2023. 11:32

Federalna uprava policije uhapsila je Dž.O. (31) iz Hadžića osumnjičenog za iznudu i premlaćivanje Mostarca na čiju kuću je bačena bomba, koja se nije aktivirala, s ciljem da se iznudi novac.

Osumnjičeni je uhapšen u okviru akcije ”Jaguar”, koja je sprovedena pod nadzroom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, zbog sumnje da je počinio krivičn djela izazivanje opće opasnosti, teška tjelesna povreda, iznuda i udruživanje radi činjenja krivičnih djela.

U FUP navode da je u okviru akcije uhapšen Dž.O. iz Hadžića i izvršeni su pretresi pokretne i nepokretne imenvine koju koristi. Tom prilikom pronađen je mobilni telefon, sim kartice i odjeća u kojoj su izvršena krivična djela, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

”Uhapšeno lice se sumnjičei da je kao dio grupe, određeni vremenski period vršio pritisak na oštećenu osobu iz Mostara kako bi iznudilo novac. U vršenju navedenog pritiska, na kuću oštećene osobe bačena je eksplozivna naprava koja nije eksplodirala, te su mu nanijete teže tjelesne ozljede”, saopštio je FUP.

Dodaju da je Dž.O. sproveden na kriminalističku obradu u FUP i u zakonskom roku će biti predat u nadležnog Kantonalnog tužilaštva HNK, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

U akciji podršku FUP-u pružili Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH, MUP Republike Srpske, MUP Kantona Sarajevo i MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: