Акција ”Јагуар”

Бомбом и батинама изнуђивао новац

  • Извор: АТВ
  • 05.12.2023. 11:32

Федерална управа полиције ухапсила је Џ.О. (31) из Хаџића осумњиченог за изнуду и премлаћивање Мостарца на чију кућу је бачена бомба, која се није активирала, с циљем да се изнуди новац.

Осумњичени је ухапшен у оквиру акције ”Јагуар”, која је спроведена под надзроом Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона, због сумње да је починио кривичн дјела изазивање опће опасности, тешка тјелесна повреда, изнуда и удруживање ради чињења кривичних дјела.

У ФУП наводе да је у оквиру акције ухапшен Џ.О. из Хаџића и извршени су претреси покретне и непокретне именвине коју користи. Том приликом пронађен је мобилни телефон, сим картице и одјећа у којој су извршена кривична дјела, те други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

”Ухапшено лице се сумњичеи да је као дио групе, одређени временски период вршио притисак на оштећену особу из Мостара како би изнудило новац. У вршењу наведеног притиска, на кућу оштећене особе бачена је експлозивна направа која није експлодирала, те су му нанијете теже тјелесне озљеде”, саопштио је ФУП.

Додају да је Џ.О. спроведен на криминалистичку обраду у ФУП и у законском року ће бити предат у надлежног Кантоналног тужилаштва ХНК, уз извјештај о почињеним кривичним дјелима.

У акцији подршку ФУП-у пружили Обавјештајно-безбједносна агенција (ОБА) БиХ, МУП Републике Српске, МУП Кантона Сарајево и МУП Херцеговачко-неретванског кантона.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм