Predmet ”Volan”

Članovima automafije 10 godina zatvora

  • 22.09.2023. 10:38

Miroslav (35) i Sreto Pajić (32) osuđeni su pred Sudom BiH na deset i po godina zatvora jer su kao članovi organizovane kriminalne grupe učestvovali u krađama vozila i iznudama u predmetu ”Volan”.

Presuda je izrečena nakon što su optuženi sa Tužilaštvom BiH sklopili sporazum o priznanju krivice. Miroslav je osuđen na šest godina zatvora, a izrečena mu je i novčana kazna u iznosu od 40.000 KM.

Sreto je osuđen na četiri i po godine zatvora, uz novčanu kaznu od 32.000 KM. Obojici je u presudu uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, a novčanu kaznu dužni su da plate u roku od godinu dana od pravosnažnosti presude.

Osim toga sud je od Miroslava oduzeo imovinsku korist pribavljenu izvršenjem krivičnih djela u iznosu od 20.000 KM, a Sreti u iznosu od 15.000 KM.

”Sud je donio rješenje kojim je optuženom Miroslavu Pajiću produžena mjera zabrane putovanja. Sreti Pajiću je ukinuta mjera pritvora i istovremeno izrečena mjera zabrane putovanja, a ukinuta je mjera zabrane sastajanja s određenim licima”, saopštio je Sud BiH.

U predmetu ”Volan” optuženo je ukupno 27 članova automafije, koji se terete za krađe najmanje 200 vozila širom BiH. Neke automobile su preprodavali uz izmjene identifikacionih brojeva, neki su rastavljani u dijelove, a neki su uz iznudu novca vraćani vlasnicima.


Pratite nas i putem Vibera