Предмет ”Волан”

Члановима аутомафије 10 година затвора

  • 22.09.2023. 10:38

Мирослав (35) и Срето Пајић (32) осуђени су пред Судом БиХ на десет и по година затвора јер су као чланови организоване криминалне групе учествовали у крађама возила и изнудама у предмету ”Волан”.

Пресуда је изречена након што су оптужени са Тужилаштвом БиХ склопили споразум о признању кривице. Мирослав је осуђен на шест година затвора, а изречена му је и новчана казна у износу од 40.000 КМ.

Срето је осуђен на четири и по године затвора, уз новчану казну од 32.000 КМ. Обојици је у пресуду урачунато вријеме проведено у притвору, а новчану казну дужни су да плате у року од годину дана од правоснажности пресуде.

Осим тога суд је од Мирослава одузео имовинску корист прибављену извршењем кривичних дјела у износу од 20.000 КМ, а Срети у износу од 15.000 КМ.

”Суд је донио рјешење којим је оптуженом Мирославу Пајићу продужена мјера забране путовања. Срети Пајићу је укинута мјера притвора и истовремено изречена мјера забране путовања, а укинута је мјера забране састајања с одређеним лицима”, саопштио је Суд БиХ.

У предмету ”Волан” оптужено је укупно 27 чланова аутомафије, који се терете за крађе најмање 200 возила широм БиХ. Неке аутомобиле су препродавали уз измјене идентификационих бројева, неки су растављани у дијелове, а неки су уз изнуду новца враћани власницима.


Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.