Detonacija

Ispred trebinjske bolnice eksplodirala bomba s tajmerom

Trebinjska policija traga za nepoznatom osobom, ili više njih, koji su aktivirali eksplozivnu napravu uz zgradu trebinjske bolnice! Srećom, u eksploziji niko nije povrijeđen, a na fasadi bolnice je pričinjena manja materijalna šteta.

Srđan Vukanović, portparol Okružnog javnog tužilaštvo u Trebinju, kaže da je policiji prijavljeno da je bomba eksplodirala juče oko 16 časova.

"Prijavljeno da je u blizini objekta trebinjske bolnice eksplodirala nepoznata naprava. Na lice mjesta izašao je dežurni tužilac i policijski službenici koji su izvršili uviđaj. U eksploziji niko nije povrijeđen, a tokom uviđaja je utvrđeno da je na objektu pričinjena neznatna šteta na fasadi", rekao je Vukanović.

Ona kaže da se radilo o improvizovanoj eksplozivnoj napravi, ručne izrade, koja je imala satni mehanizam i najvjerovatnije je bila podešena da se aktivira preko tajmera.

"Na licu mjesta su izuzeti fragmenti te naprave i drugi tragovi koji su upućeni na vještačenje. Takođe, tužilac je naložio policijskim službenicima da sprovedu sve istražne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja tog krivičnog djela", kaže Vukanović.

Zasada u policiji i tužilaštvu ne raspolažu sa informacijom šta bi uopšte mogao biti motiv napada, ni ko je eventualno bio meta.

"Slučaj je kvalifikovan kao krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i istraga je u toku", rekao je Vukanović.

Pratite nas i putem Vibera