Ucjena

Dobojlija uhapšen zbog ucjene bivše djevojke, koju je odvezao van grada i napao

  • Izvor: ATV
  • 01.11.2023. 12:48

Dobojska policija uhapsila je V.S. iz tog grada zbog sumnje da je fotografijama pokušao da ucjenjuje svoju bivšu djevojku, da bi je potom automobilom odvezao van grada, gdje ju je napao i nanio joj lakše povrede.

Nezvanično saznajemo da je V.S. kontaktirao svoju djevojku navodeći da ima njene kompromitujuće fotografije. Navodno je tražio novac da te fotografije ne objavi i ne pošalje njenoj porodici. Dogovorili su sastanak i djevojka je sjela u automobil V.S. koji ju je mimo njene volje odvezao van Doboja, gdje ju je fizički napao.

U PU Doboj navode da je V.S. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela pokušaj ucjene, protivpravno lišenje slobode i tjelesna povreda.

"Osumnjičeni je stupio u kontatk sa oštećenom, te je vozilom odvezao na jednu lokaciju gdje je fizički napao, usljed čega je zadobila tjelesne povrede. V.S. je oštećenoj uputio i prijetnje da će javno objaviti fotografije oštećene ukoliko mu ne donese određeni iznos novca", navode u PU Doboj.

Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program