Ubistvo se desilo 22. oktobra

"Dosije" donosi detalje stravičnog ubistva starice u Modriči

  • Izvor: ATV
  • 31.10.2023. 20:22

22. oktobra u 20:58, policijskoj stanici u Modriči stigla je prijava. U Ulici Cara Lazara pronađeno je beživotno tijelo. Policijska patrola zaputila se na lice mjesta. Stigla je i hitna pomoć. Ipak bilo je kasno. Pronađeno je tijelo Mensure Hasanbašić.

Imala je višestruke povrede nanesene hladnim oružjem. Bilo je jasno da je ubijena.  Njeno ubistvo prijavio je unuk. 

''Lice A.H. podnijelo je prijavu da je u kući svoje bake pronašao izbodenu baku, po prijavi policijski službenici Policisjke stanice Modriča izašli su na lice mjesta, utvrdili su da su navodi prijave tačni,obavijestili hitnu pomoć, medicisnki radnici izašli su na teren, gdje su mogli samo da utvde smrt, odmah nakon toga obaviješten je dežurni tužilac OJT Doboj, koji se zajedno sa pripadnicima Sektora kriminalističke policije izašli na lice mjesta i izvršen je uviđaj na licu mjesta'', rekao je Dragan Sušić, načelnik sektora Kriminalističke policije Doboj.

''Izašli su na lice mjesta policijski službenici PS Modriča, obezbijedili lice mjesta, zatekli takvo stanje, odmah su pozvali službu Hitne pomoći iz Modriče koji su došli na lice mjesta i mogli samo da konstatuju smrt i da je smrt nastupila nasilnim putem'', izjavio je Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj.

Da bi se saznalo što više detalja i ubica što prije pronašao, policija je do detalja ispitala Mensurinog unuka Almira koji je i prijavio da mu je baka brutalno ubijane. Sa njim su bile još dvije osobe koje je policija zatekla kada su stigli na mjesto ubistva. Svi oni zadržani su na kriminalističkoj obradi. Nekoliko sati poslije postajalo je jasnije da ništa nije onako kako se činilo na prvu.

''Taj događaj je prijavio srodnik oštećene A.H., 2005. godište, koji je bio u društvu sa još dva prijatelja. Oni su zadržani u PS Modriča, poslije prijave kako bi se od njih mogle uzeti izjave na okolnisti pronalska leša i tom prilikom su sa njima obavljeni razgovori a istovremeno policijski službenici su sa dežurnim tužiocem OJT Doboj pristupili vršenju uviđaja'', pojasnio je Radinković.

''Tokom večeri nekoliko lica je pozvano u PS sa kojima je obavljen razgovor, tužilac je djelo okvalifikovao kao krivično djelo ubistvo izvršeno na štetu M.H. 1954. godište. Tokom noći su tri lica lišeni slobode ,tokom jutra izvršeni su pretresi na više lokacija u Modriči u cilju prikupljanja dokaza koji će poslužiti u krivičnom postupku'', naveo je Sušić.

Kako je noć odmicala a informativni razgovor bio iscrpniji nizale su se nelogičnosti. Ono što je pričao unuk ubijene Almir Hasanbašić i dvije osobe koje su u stanicu došle sa njim, nikako se nije poklapalo. O tome kada su se čuli, kada ih je pozvao, šta su pričali sve se više razlikovalo. Istovremeno, rađen je detaljan uviđaj koji je otkrivao sve više. 

Еmisija ''Dosije'' donosi do sad neobjavljene detalje o ovom ubistvu. Opširnije u video prilogu.

Pratite nas i putem Vibera