Убиство се десило 22. октобра

"Досије" доноси детаље стравичног убиства старице у Модричи

  • Извор: АТВ
  • 31.10.2023. 20:22

22. октобра у 20:58, полицијској станици у Модричи стигла је пријава. У Улици Цара Лазара пронађено је беживотно тијело. Полицијска патрола запутила се на лице мјеста. Стигла је и хитна помоћ. Ипак било је касно. Пронађено је тијело Менсуре Хасанбашић.

Имала је вишеструке повреде нанесене хладним оружјем. Било је јасно да је убијена.  Њено убиство пријавио је унук. 

''Лице А.Х. поднијело је пријаву да је у кући своје баке пронашао избодену баку, по пријави полицијски службеници Полицисјке станице Модрича изашли су на лице мјеста, утврдили су да су наводи пријаве тачни,обавијестили хитну помоћ, медициснки радници изашли су на терен, гдје су могли само да утвде смрт, одмах након тога обавијештен је дежурни тужилац ОЈТ Добој, који се заједно са припадницима Сектора криминалистичке полиције изашли на лице мјеста и извршен је увиђај на лицу мјеста'', рекао је Драган Сушић, начелник сектора Криминалистичке полиције Добој.

''Изашли су на лице мјеста полицијски службеници ПС Модрича, обезбиједили лице мјеста, затекли такво стање, одмах су позвали службу Хитне помоћи из Модриче који су дошли на лице мјеста и могли само да констатују смрт и да је смрт наступила насилним путем'', изјавио је Слободан Радинковић, начелник ПУ Добој.

Да би се сазнало што више детаља и убица што прије пронашао, полиција је до детаља испитала Менсуриног унука Алмира који је и пријавио да му је бака брутално убијане. Са њим су биле још двије особе које је полиција затекла када су стигли на мјесто убиства. Сви они задржани су на криминалистичкој обради. Неколико сати послије постајало је јасније да ништа није онако како се чинило на прву.

''Тај догађај је пријавио сродник оштећене А.Х., 2005. годиште, који је био у друштву са још два пријатеља. Они су задржани у ПС Модрича, послије пријаве како би се од њих могле узети изјаве на околнисти проналска леша и том приликом су са њима обављени разговори а истовремено полицијски службеници су са дежурним тужиоцем ОЈТ Добој приступили вршењу увиђаја'', појаснио је Радинковић.

''Током вечери неколико лица је позвано у ПС са којима је обављен разговор, тужилац је дјело оквалификовао као кривично дјело убиство извршено на штету М.Х. 1954. годиштe. Током ноћи су три лица лишени слободе ,током јутра извршени су претреси на више локација у Модричи у циљу прикупљања доказа који ће послужити у кривичном поступку'', навео је Сушић.

Како је ноћ одмицала а информативни разговор био исцрпнији низале су се нелогичности. Оно што је причао унук убијене Алмир Хасанбашић и двије особе које су у станицу дошле са њим, никако се није поклапало. О томе када су се чули, када их је позвао, шта су причали све се више разликовало. Истовремено, рађен је детаљан увиђај који је откривао све више. 

Емисија ''Досије'' доноси до сад необјављене детаље о овом убиству. Опширније у видео прилогу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина