Uhapšen po Interpolovoj potjernici

Francuz protjeran iz BiH

  • Izvor: Radio Sarajevo
  • 29.01.2024. 18:36

Služba za poslove sa strancima danas je izvršila postupak prisilnog udaljenja državljanina Francuske za kojeg je NCB INTЕRPOL raspisao potjernicu zbog sumnje za krivična d‌jela u vezi sa terorizmom, oružjem i visokom tehnologijom, te kojeg je nadležni organ za vršenje sigurnosnih provjera okvalifikovao kao lice koje predstavlja prijetnju javnom redu i nacionalnoj sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Službu za poslove sa strancima su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju lociranja navedenog lica, policijski službenici MUP-a Republike Srpske obavijestili 30. decembra 2023. da je izvršeno lišenje slobode predmetnog lica na području Trebinja, nakon čega je sproveden u službene prostorije Službe za poslove sa strancima gd‌je je predat Službi na nadležno postupanje.

Pred Orbanom ultimatum:

Pred Orbanom ultimatum: "Možda imate pištolj, ali mi imamo bazuku"

Shodno tome, predmetnom licu je izrečena mjera protjerivanja sa teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka na teritoriju BiH u periodu od pet godina, nakon čega je smješten pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu.

Udaljenje navedenog stranog državljanina izvršeno je privatnim letom sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, gd‌je je predat službenicima Nacionalne službe za tranfere Ministarstva pravosuđa Francuske, koji će predmetno lice sprovesti do zemlje porijekla, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!