PU Doboj

Hasanbašić priznao ubistvo bake, motiv koristoljublje

  • Izvor: ATV
  • 24.10.2023. 11:26

Almir Hasanbašić (18) iz Modriče tokom kriminalističke obrade priznao je da je nožem ubio svoju baku Mensuru Hasanbašić (69), a motiv ubistva bilo je koristoljublje.

To je, navodeći inicijale osumnjičenog, rekao načelnik PU Doboj Slobodan Radinković.

"Ubistvo je prijavljeno 22. oktobra u 20.58 časova, a prijavili su ga osumnjičeni A.H. i dvojica njegovih prijatelja. Oni su u policiji saslušani na okolnosti pronalaska leša i tada se na osnovu izjava nije moglo doći do saznanja o izvršiocima. Ipak uočene su određene nelogičnosti u kontaktu između njih trojice, vremenu i kako se šta odvijalo. Jednostavno izjave se nisu slagale", rekao je Radinković.

On kaže da su sve trojica sat vremena iza ponoći lišeni slobode i došlo se do indicija da bi se u vezu sa ubistvom mogao dovesti unuk starice. Tokom uviđaja je utvrđeno da je starica na tijelu imala 24 uboda, mahom u predjelu grudnog koša, te po rukama i nogama. Ipak tačan broj uboda znaće se po okončanju obdukcije.

"Izvršeni su pretresi na tri lokacije i pretreseno je jedno vozilo. U kući A.H. pronađeni su odjevni predmeti, odnosno jakna i patike, koji su prije prijave oprani u veš mašini. Osumnjičeni je prisustvovao pretresu i kada je vidio kako je sve temeljno rađeno priznao je izvršenje krivičnog djela", rekao je Radinković.

Unuk uhapšen zbog sumnje da je ubio baku u Modriči

Unuk uhapšen zbog sumnje da je ubio baku u Modriči

On kaže da je osumnjičeni priznao i da je prilikom davanja izjave na okolnosti pronalska tijela popio 10 "diazepama" (za smirenje) i da se tokom kriminalističke obrade ponašao hladno i bez emocija, da bi tek kasnije priznao izvršenje djela.

"Takođe, policijski službenici su između kuće izvršioca i osumnjičenog pronašli ruksak u kojem se nalazila majica sa tragovima krvi, nož i rukavice", istakao je Radinković.

Pojasnio je da je policija po dolasku na lice mjesta uočila da su vrata na kući starice bila obijena i to tako što su najvjerovatnije nasilno otvorena nogom.

Starica u Modriči brutalno izbodena nožem!

Starica u Modriči brutalno izbodena nožem!

"Na vratima su nađeni fragmenti patika. Utvrđeno je i da je u kući izvršena premetačina. Motiv ubistva je koristoljublje", naglasio je Radinković.

Istakao je da druga dvije osobe, koje su privedene, nemaju nikakve veze sa zločinom i ne mogu se dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, te da su oni pušteni na slobodu.

"Oni su došli na poziv osumnjičenog i zajedno s njim su otišli do kuće njegove bake kada su pronašli tijelo", rekao je načelnik PU Doboj.

Ubistvo u Modriči, potraga za ubicom

Ubistvo u Modriči, potraga za ubicom

Almir Hasanbašić je sinoć predat u nadležnost OJT Doboj na dalje postupanje. 


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program