ПУ Добој

Хасанбашић признао убиство баке, мотив користољубље

  • Извор: АТВ
  • 24.10.2023. 11:26

Алмир Хасанбашић (18) из Модриче током криминалистичке обраде признао је да је ножем убио своју баку Менсуру Хасанбашић (69), а мотив убиства било је користољубље.

То је, наводећи иницијале осумњиченог, рекао начелник ПУ Добој Слободан Радинковић.

"Убиство је пријављено 22. октобра у 20.58 часова, а пријавили су га осумњичени А.Х. и двојица његових пријатеља. Они су у полицији саслушани на околности проналаска леша и тада се на основу изјава није могло доћи до сазнања о извршиоцима. Ипак уочене су одређене нелогичности у контакту између њих тројице, времену и како се шта одвијало. Једноставно изјаве се нису слагале", рекао је Радинковић.

Он каже да су све тројица сат времена иза поноћи лишени слободе и дошло се до индиција да би се у везу са убиством могао довести унук старице. Током увиђаја је утврђено да је старица на тијелу имала 24 убода, махом у предјелу грудног коша, те по рукама и ногама. Ипак тачан број убода знаће се по окончању обдукције.

"Извршени су претреси на три локације и претресено је једно возило. У кући А.Х. пронађени су одјевни предмети, односно јакна и патике, који су прије пријаве опрани у веш машини. Осумњичени је присуствовао претресу и када је видио како је све темељно рађено признао је извршење кривичног дјела", рекао је Радинковић.

Унук ухапшен због сумње да је убио баку у Модричи

Унук ухапшен због сумње да је убио баку у Модричи

Он каже да је осумњичени признао и да је приликом давања изјаве на околности проналска тијела попио 10 "диазепама" (за смирење) и да се током криминалистичке обраде понашао хладно и без емоција, да би тек касније признао извршење дјела.

"Такође, полицијски службеници су између куће извршиоца и осумњиченог пронашли руксак у којем се налазила мајица са траговима крви, нож и рукавице", истакао је Радинковић.

Појаснио је да је полиција по доласку на лице мјеста уочила да су врата на кући старице била обијена и то тако што су највјероватније насилно отворена ногом.

Старица у Модричи брутално избодена ножем!

Старица у Модричи брутално избодена ножем!

"На вратима су нађени фрагменти патика. Утврђено је и да је у кући извршена преметачина. Мотив убиства је користољубље", нагласио је Радинковић.

Истакао је да друга двије особе, које су приведене, немају никакве везе са злочином и не могу се довести у везу са извршењем кривичног дјела, те да су они пуштени на слободу.

"Они су дошли на позив осумњиченог и заједно с њим су отишли до куће његове баке када су пронашли тијело", рекао је начелник ПУ Добој.

Убиство у Модричи, потрага за убицом

Убиство у Модричи, потрага за убицом

Алмир Хасанбашић је синоћ предат у надлежност ОЈТ Добој на даље поступање. 


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм