Rasvijetljena provala

Iz stana ukrali novac i nakit pričivši štetu od 20.000 KM

  • Izvor: ATV
  • 06.02.2024. 11:41

Banjalučka policija privela je M.D. (21) i A.D. (47) iz Kotor Varoši i dvojicu maloljetnika zbog sumnje da su provalili u stan u Banjaluci iz kojeg su ukrali novac i veću količinu nakita, pričinivši štetu od oko 20.000 maraka.

U PU Banjaluka navode da je za četvoricu osumnjičenih utvrđeno da se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom teška krađa.

”Navedeni se sumnjiče da su krivično djelo počinili u peeriodu od decembra prošle godine do 1. februara ove godine tako što su iz stana u Banjaluci ukrali novac i veću količinu nakita, čime su oštećenom licu pričinila štetu u iznosu od oko 20.000 KM”, navode u PU Banjaluka.

Dodaju da je operativnim radom policija pronašla dio ukradenog nakita, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

”Nad M.D. i A.D. je izvršena kriminalistička obrada i o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, te nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta slijedi dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu. Prema maloljetnicima se postupa pod nadzorom tužioca za maloljetnikeu skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku”, navode u policiji.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: