Obmana s kreditom

Malverzacijama oštetili banku za 184.000 KM

Banjalučka policija podnijela je prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu protiv Gorana Miljanovića (56) iz Doboja i još pet osoba zbog sumnje da su malverzacijama oštetili banku za 184.000 KM!

Osim Miljanovića prijavljeni su Simeun Mijić (42) iz Doboja, Mirko Vučenović (57), Dalibor Vučenović (27) i Milan Vučenović iz Srpca, te A.J. iz Modriče, kao i jedno privredno društvo iz Banjaluke.

Prijavom svima se na teret stavljaju krivična djela falsifikovanje isprave i obmana pri dobijanju kredita, dok se prvoosumnjičeni Miljanović tereti i za prevaru.

”G.M. se sumnjiči da je krivična djela počinilo maja do novembra 2022. godine tako što je kao odgovorno lice privrednog društva, s ciljem ostvarivanja protivpravne imovinske koristi, dovelo u zabludu S.M., M.V., D.V., M.V., A.J. i banku, na način da je napravio i ovjerio lažnu dokumentaciju, sa kojom su oni podnijeli zahtjev za kredit kod banke obećavajući im da će plaćati pola iznosa kredita”, navode u PU Banjaluka

U suštini Miljanović je osmislio plan i nagovorio ostale da na osnovu lažne dokumentacije podignu kredit. Sredstva su podijelili, uz obećanje da će Miljanović plaćati pola rate, što se nije dogodilo.

”Ostala lica se sumnjiče da su kriivčna djela počinili tako što su falsifikovanu dokumentaciju, koju je sačinio G.M., položili kao pravu prilikom podnošenja zahtjeva za kredit”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Privredno društvo osumnjičeno da je banku dovelo u zabludu tako što su sačinili i ovjerili neistinite podatke, kojima je banka oštećena za 184.000 KM.

Gotovo svi prijavljeni imaju bogate dosije. Miljanović je ranije prijavljivan zbog teške krađe, poreske utaje, prevare i ugrožavanja sigurnosti.

Mijić je bio predmet istraga zbog teške krađe, tjelesne povrede i nabake oružja. Mirko je prijavljivao zbog samovlašća i ugrožavanja javnog saobraćaja, Dalibor zbog krađe, a Milan zbog teške krađe, šumske krađe i krađe.

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Biznis klub (R)

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.