Обмана с кредитом

Малверзацијама оштетили банку за 184.000 КМ

Бањалучка полиција поднијела је пријаву Окружном јавном тужилаштву у том граду против Горана Миљановића (56) из Добоја и још пет особа због сумње да су малверзацијама оштетили банку за 184.000 КМ!

Осим Миљановића пријављени су Симеун Мијић (42) из Добоја, Мирко Вученовић (57), Далибор Вученовић (27) и Милан Вученовић из Српца, те А.Ј. из Модриче, као и једно привредно друштво из Бањалуке.

Пријавом свима се на терет стављају кривична дјела фалсификовање исправе и обмана при добијању кредита, док се првоосумњичени Миљановић терети и за превару.

”Г.М. се сумњичи да је кривична дјела починило маја до новембра 2022. године тако што је као одговорно лице привредног друштва, с циљем остваривања противправне имовинске користи, довело у заблуду С.М., М.В., Д.В., М.В., А.Ј. и банку, на начин да је направио и овјерио лажну документацију, са којом су они поднијели захтјев за кредит код банке обећавајући им да ће плаћати пола износа кредита”, наводе у ПУ Бањалука

У суштини Миљановић је осмислио план и наговорио остале да на основу лажне документације подигну кредит. Средства су подијелили, уз обећање да ће Миљановић плаћати пола рате, што се није догодило.

”Остала лица се сумњиче да су криивчна дјела починили тако што су фалсификовану документацију, коју је сачинио Г.М., положили као праву приликом подношења захтјева за кредит”, саопштено је из ПУ Бањалука.

Привредно друштво осумњичено да је банку довело у заблуду тако што су сачинили и овјерили неистините податке, којима је банка оштећена за 184.000 КМ.

Готово сви пријављени имају богате досије. Миљановић је раније пријављиван због тешке крађе, пореске утаје, преваре и угрожавања сигурности.

Мијић је био предмет истрага због тешке крађе, тјелесне повреде и набаке оружја. Мирко је пријављивао због самовлашћа и угрожавања јавног саобраћаја, Далибор због крађе, а Милан због тешке крађе, шумске крађе и крађе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина