15 pacijenata hospitalizovano

Masovno trovanje hranom u Doboju

  • 21.06.2019. 19:16

Petnaest pacijenata u protekla tri dana hospitalizovano je zbog trovanja hranom u dobojskoj piceriji, a dvoje ih je zaraženo salmonelom.  Svi su u bolnicu stigli sa istim tegobama, nakon čega je zaključeno da su konzumiali hranu iz istog ugosteljskog objetka,

"Prvi pacijenti su došli 18. oni su već i pušteni kući, kod njih smo izolovali bakteriju iz roda salmonela, radi se o srednje teškim oblicima bolesti , ordinirana je sva potrebna terapija", kaže načelnik Službe za infektologiju Svjetlana Adžić.

U Dobojskoj bolnici kažu da je to prvi masovniji slučaj iako su crijevne bolesti karakteristične za ovaj period. Dok se ne analizira hrana, objekat će biti zatvoren do daljnjeg, poručuju u gradskoj upravi. 

"Nakon prijema obavještenja, izvršen je vanredni inspekcijski pregled u restoranu u kojem su pacijenti naveli da su konzumirali hranu, te su preduzete mjere u skladu sa zakonom i izvršeno je uzorkovanje hrane za koju se sumnja da je uzork trovanja. Do dobijanja rezultata, subjekat nadzora je zatvoren", stoji u saopštenju Inspekcije.

U policijskoj upravi Doboj kažu da im slučaj masovnog trovanja nije prijavljen. Najčešći simptomi trovanja hranom su mučnina, povraćanje, dijareja, bolovi i grčevi u stomaku. Poznato je da visoke temperature pogoduju bržem rastu i širenju bakterija pa je ljeti posebno povećan rizik od trovanja hranom.

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)

    'Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)