Kod Teslića

Mještani Mladikovina za ATV o požaru: Gori nebo, gori zemlja

  • Izvor: ATV
  • 02.04.2024. 19:23

Trivunce je opasao plamen. Požar se sa oko na 20 hektara niskog rastinja i šume, proširio i stigao među kuće. Duvao je nezapamćen jak vjetar. Plamen je na nekim mjestima, iznad zemlje, bio i više od pet metara. Bilo je jezivo, pričaju mještani Mladikovina.

“Gledala sam ovako plamen iza brda. Bila pošla gore, nisam smjela, vjetar“, priča nam Ljubica Savić, mještanin Mladikovina, Teslić.  N:Jeste se bojali da će doći do vaše kuće?, „O kako nisam.“

„Gdje noć, pa ti to vidiš, gori nebo, gori zemlja, ružno, stvarno ružno“. priča Milorad Savić mještanin Mladikovina, Teslić.

„Strašno je to bilo, ne dao Bog nikome, hvala Bogu samo nije bilo ljudskih žrtava“, rekla je Jovanka Savić, mještanin Mladikovina, Teslić. 

Mještani i danas u šoku. Zbrajaju štetu, obilaze njive i voćnjake. Kažu, oko 40 domaćinstava izbjeglo je pravu katastrofu. 

„Tako da smo se i ustrašili, ne znamo kud' ćemo pobjeći, ni šta ćemo sa stvarima. Meni je odmah palo na pamet dokumente i što ima se para u džep i bježati“, kaže Dragomir Kovanović mještanin Mladikovina, Teslić. 

„Filmski je sve bilo. Neopisivo. Sedam do deset kilometara površine zemljišta, niskog rastinja, borovine“, navodi Dragiša Kovanović mještanin Mladikovina, Teslić. 

A teslićki vatrogasci ne pamte opasniji posao. Nadljudskim naporima požar su gasili osam sati. Uz njih su bili i mještani, šumari, policajci. Sloga, a kasnije i kiša, spasili su selo. 

„Juče od 16 časova požar je trajao negdje sinoć do dva poslije ponoći, oko 00 časova kiša nas je spasila“, izjavio je Radislav Đurić, predsjednik mjesne zajednice Mladikovine, Teslić.

„Noć je bila jako zahtjevna, jako opasna. Vjetar je toliko duvao da u trenutku kad vjetar promijeni pravac svi ljudi i vatrogasci su u jednom trenutku bili ugroženi“, rekao je Savo Bubić, starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Teslić. 

A iza vatrogasaca je istinska besana noć. Osim u Mladikovinama, požar su gasili na još dvije lokacije u Tesliću. Pomogle su im i kolege iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Očauš. Šta je prouzrokovalo požar i selo diglo na noge, pokazaće istraga.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.