Tokom obilježavanja u Garavicama

MUP USK: Biće provjerene objave onih koji su prijetili Dodiku

  • Izvor: SRNA
  • 06.09.2023. 09:46

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona provjeriće tekstualne objave lica koja su upućivala prijetnje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku tokom nedavnog obilježavanja 82 godine od ustaškog zločina nad 12.000 Srba u Garavicama kod Bihaća, rečeno je Srni u MUP-u.

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona su naveli da su u međuvremenu izvršili provjere u evidencijama organizacionih jedinica Uprave policije, te utvrdili da nije zabilježena nijedna prijava u vezi sa prijetnjama Dodiku.

Gori objekat uz zgradu budućeg Rektorata i Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu

Gori objekat uz zgradu budućeg Rektorata i Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu

Pomen u Garavicama u subotu, 2. septembra, snimao je i uživo prenosio na društvenim mrežama Fikret Bosnić, a u komentarima je više osoba predsjedniku Srpske uputilo otvorene prijetnje ubistvom.

Početkom Drugog svjetskog rata 1941. godine ustaše su u mjestu Garavice, jednom od najvećih stratišta srpskog naroda u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, pobile 12.000 srpskih civila. Među žrtvama je bio i veliki broj djece.

Identifikovana oštećena lica i vozila u Jelahu: Obaviještena policija u Tešnju

Identifikovana oštećena lica i vozila u Jelahu: Obaviještena policija u Tešnju

Prema engleskim obavještajnim podacima, na širem području Bihaća ubijeno je između 14.000 i 14.500 ljudi, a vlasti bivše Jugoslavije su prikrivale masovne pokolje i ubistva Srba zbog proklamovanja ideje bratstva i jedinstva kojom su potpuno izjednačile krvnika i žrtvu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.