PU Doboj

Identifikovana oštećena lica i vozila u Jelahu: Obaviještena policija u Tešnju

  • Извор: СРНА
  • 06.09.2023. 08:50

Policijska stanica u Tesliću identifikovala je vozila i lica oštećena u koloni u Jelahu u petak, 1. septembra, pri povratku sa protestnog skupa na entitetskoj liniji kod Doboja i podatke o tome dostavila je kolegama u Tešnju, rečeno je danas iz dobojske Policijske uprave.

Iz Policijske uprave Doboj su naveli da je teslićka policija u stalnoj korespondenciji sa Policijskom stanicom u Tešnju kojoj blagovremeno dostavljaju raspoložive informacije i saznanja o navedenom slučaju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona u odgovoru Srni su u ponedjeljak, 4. septembra, naveli da službenici Policijske stanice Tešanj nisu evidentirali direktno obraćanje ili prijavu eventualno oštećenih lica i da policijske patrole, koje su bile raspoređene dionicom kretanja vozila koja su se vraćala sa protestnog skupa, nisu zabilježile nijedan incident.

Po povratku sa protesta iz Doboja Teslićane vehabije gađale kamenjem u FBiH!

Po povratku sa protesta iz Doboja Teslićane vehabije gađale kamenjem u FBiH!

"Pripadnici Policijske stanice Tešanj, u saradnji sa kolegama iz Policijske stanice Teslić, vrše provjeru navoda prijave koja je zaprimljena od službenika Policijske stanice Teslić, koja je 1. septembra u 21.10 časova obaviještena putem telefona od lica, koje nije dalo identifikacione podatke, da je u Jelahu oko 19.30 više lica bacalo kamenje u pravcu kolone vozila koja se vraćala sa protestnog skupa", navodi se u odgovoru.

Iz kantonalnog MUP-a su napomenuli da su u toku provjere da bi se utvrdilo činjenično stanje i navodi iz zaprimljene prijave budući da anonimni prijavitelj nije dao podatke o identitetu oštećenih lica, vozila, niti lokalitet na kojem se dogodio incident.

Teslićani koji su se vraćali iz Doboja sa protesta podrške institucijama Republike Srpske napadnuti su 1. septembra u večernjim časovima u centru Jelaha u Federaciji BiH, rekao je tada zamjenik šefa Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Teslić Predrag Dević.

Napad u Jelahu i provokacije u Garavicama bez osude u FBiH

Napad u Jelahu i provokacije u Garavicama bez osude u FBiH

"Vozila i autobusi su prvo udarani šakama, nakon čega su gađani predmetima", izjavio je Dević, navodeći da se incident dogodio pred semaforom u centru Jelaha.

Nakon što je MUP Kantona Sarajevo zabranio najavljeni protest u organizaciji Odbora za zaštitu prava Srba u fBiH ispred Suda i Tužilaštva BiH "zbog neispunjavanja formalnih uslova i iz bezbjednosnih razloga", u petak, 1. septembra, su održani mirni protesti na entitskoj granici u Istočnom Sarajevu, Doboju, Loparama i u Hercegovini, odnosno Nevesinju.

Građani su na pola časa obustavili saobraćaj kako bi iskazali nezadovoljstvo zabranom protesta u Sarajevu i pružili podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika" Milošu Lukiću, protiv kojih je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.